Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/juleballet.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Genanvend - genanvend - genanvend - Juleballet

Genanvend – genanvend – genanvend

Genanvend – genanvend – genanvend

Det kan ikke siges for lidt! Vi lever i en verden hvor der er opstået en køb-og-smid-ud kultur. Det vil sige at hvis vi mangler noget, så køber vi det, og har vi ikke længere behov for nogle af vores ting eller har fået en ny version, smider vi det ud igen. Det samme gælder hvis noget går i stykker. Ofte kan det være ligeså billigt at købe noget helt nyt, end at reparere på det gamle, og mange gider ikke bruge tid på at reparere det gamle, når noget nyt ikke er meget dyre end hvad en reparation ville koste. Men den måde at leve på har konsekvenser, alvorlige konsekvenser. Det kræver ressourcer at producere nye produkter, uanset hvilke produkter der er tale om. Disse ressourcer kommer fra naturen, og begynder vi ikke snart at få øjnene op for at det er en forkert købe-kultur vi har os, slipper naturen på et tidspunkt op for ressourcer. 

Materialer er værdifulde

Selvom gamle, brugte ting måske ikke længere har særlig stor værdi for dig, kan materialerne produktet er lavet af sagtens have stor værdi. Råmaterialerne, der bruges til at producere nye vare, er af høj kvalitet, og bare fordi det måske har fået lidt skrammer på overfladen, og du ikke længere tillægger det stor værdi, kan selve kernematerialet sagtens være intakt. Derfor er det vigtigt at vores affald ryger til genbrug eller genanvendelse i stedet for til afbrænding. På den måde kan gamle ting få nyt liv, enten ved at blive genbrugt i nye henseender, hvorved levetiden af det enkelte produkt forlænges eller ved at blive omsmeltes eller på anden måde forarbejdet til et nyt produkt. På den måde udnytter vi materialerne mest optimalt, hvilket naturen er godt for naturen og derfor også for os. 

Saml, sorter og genanvend

For at kunne genanvende affald, skal det først samles og sorteres korrekt. På den måde sikre man at hvert materiale bliver genanvendt på den mest optimale måde. Herefter kan det genanvendes. Der findes en række firmaer, der beskæftiger sig med genanvendelse af materialer. Blandet andet kan nævnes Rimeco, der blandt andet beskæftiger sig for genanvendelse af følgende:

 

  • Jern 
  • Stål 
  • Aluminium 
  • Kobber 
  • Messing

 

Hvis du er interesseret i hvad du kan gøre for at bidrage til at et større antal produkter genanvendes, kan du læse mere på Rimecos hjemmeside. Hjemmesiden kan findes ved følgende link: https://rimeco.com 

 

Skriv en kommentar

#Følg os på instagram